Gönderen Konu: Bir TCDD klasiÄŸi  (Okunma sayısı 3293 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demirtravers

• Ziyaretçi
Bir TCDD klasiÄŸi
« : 04 Nisan 2013 / 10:23 »

anlatacağım olayı, sadece ibret için yazıyorum. okuyanlara bir faydası olurmu bilmiyorum ama paylaÅŸmak istedim.
..yıllar önce çalıştığım işle ilgili(sinyalizasyon) bir problemi kafaya taktım, bu problem merkezin devamlı devre dışı olması nedeni ile trafiğin çok sıkıntıya düştüğünü gördüm. kumanda merkezi kablo kopmalarında,kablodaki başka türlü arızalarda,kuranpörtör hatlarındaki arızalardan devre dışı kalıyordu trafik felç oluyordu. burdan yola çıkarak ve hiç biryerden esinlenmeyerek sadece kendi düşüncemle bu sistemin bir internet(intranet üzerinden çalışabileceğini varsaydım ve bu konuda kendi kendime çok çok uzun çalışmalar içine girerek, böyle bir şeyin olabileceğini ispat ettim. ve bir istasyonluk tam çalışır halde bir sistem kurdum. adınıda netcommand koydum. bunu yaptığımda yıl 2006. bu proje ile bir istasyonu internet(intranet) üzerinden izliyosunuz ve istediğiniz kumandayı yapabiliyorsunuz. o zaman daha intranet internet ayrımını bile herkes bilmiyordu(şu an kurumun kendi intranet ağı var). proje kendi bölgemde çok beğenildi ama ben genel müdürlükten olumlu bir yanıt almak istiyordum. projeyi genel müdürlük düzeyinde dairemize anlatmaya çalıştım. çalışma şekli ve prensibleri anlattığım sunumlar gönderdim. bana gelen cevab şuydu "BÖYLE BİR SİSTEMİN İNTERNET ÜZERİNDEN ÇALIŞMASININ TREN TRAFİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEĞİ,BÖYLE BİR ŞEYİN OLAMIYACAĞI BİLDİRİLDİ" bu cevabı veren kişi hala genel müdürlükte görevli...
şimdi esas konuya geleyim. bunu yıllar önce yaşadım,TCDD bir patent bile almadı, benimde gücüm bir yere kadar. benim bu projeyi yurt dışından gelen yabancı demiryolu yüklenicisi firmalar geldi inceledi resimlerini çektiler bilgi aldılar. yurt içindende çok insanlar geldi bilgi aldılar. bütün bilgileri cahillikle verdim...
Zurnanın zırt dediği yer şurası ki 1- bügün inşa halinde olan sinyalizasyon projesinin birinden projeleri temin ettim ve gördüğüm şey karşısında şok oldum, gördüğüm şey yeni sinyalizasyon projesinde kumanda merkezi ile istasyonlar arası bilgiler ,kurulan bir intranet ağı vasıtası ile iletiliyor ve kumandalarda yine intranet ağından gönderiliyor. yani sinyalizasyon sistemi bir intranet ağından çalışıyor...bu sistem benim projemden önce varmıydı onu inanın bilmiyorum...ama ben kendi projemi yaparken böyle bir sistemin varlığından haberim yoktu.
2- istasyonlaraki kumanda masaları kalkıp bilgisayar konacakmış, bilgiler bilgisayardan takip edilecekmiş,,, ya iyide bunuda ben yılar önce yaptım bu forumun eski müdavimleri bunu biliyor zaten.
  Evet arkadaÅŸlar bunları paylaÅŸmak istedim, bir demiryolu çalışanı olarak yıllar önce yaptığım projeleri elinin tersi ile iten yönetim, bugün aynı projeleri parası ile almak için uÄŸraşıyor, iÅŸte bende bunu anlamıyorum. ve hiç bir zaman anlamayacağım..saygılarımla....

Adk System Advertising

Çevrimdışı Ömer Tolga Sümerli

• Administrator
  • Site Özel Üyesi
Ynt: Bir TCDD klasiÄŸi
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2013 / 11:47 »
Sayın demirtravers, aslında bahsettiğiniz konu, Türkiye'den beyin göçünün neden gerçekleştiğine dair örneklerden biri sadece.

Emek verip uğraştığınız sistemi, kurum sahiplenip, gerekli güvenlik sertifikalarını ve patentini alarak veya, bu belgeleri almak için, gerekli revizyonları yapmak amacıyla sizi görevlendirseydi, o zaman milli bir sistemimiz olurdu.

Fakat genel olarak, "Üretmeyeceksin, üreteceksen bile benim istediÄŸim ÅŸekilde olacak. Düşünmeyeceksin, ÅŸayet düşünüyorsan, yeterince iÅŸ yapmıyorsun, o zaman uzun mesailerle, daha çok çalışıp, sadece sana verileni yapacaksın. Yapacaksın ki, sana dayatılan sürekli tüket istemine destek olup, bu tüketimi karşılayabilmek için köle olacaksın." sistemi dayatıldığından, başınıza gelen bu olayda, bu sistem içerisinde normal. Asıl normal olmayan, bu durumu kabullenen, bizlerde dahil milyonlar...

Saygılarımla.
Çalışmadan, Yorulmadan, Üretmeden Rahat Yaşamak İsteyen Toplumlar, Önce Haysiyetlerini, Sonra Hürriyetlerini, Daha Sonra da İstiklal ve İstikballerinin Kaybederler.
                                                                                                              Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı Demirkanat / Kürşad YAVUZ

• Administrator
  • Site Özel Üyesi
Ynt: Bir TCDD klasiÄŸi
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2013 / 13:08 »
Sayın Demirtraversin bu projesini yakından izlemiş ilgili dairesindeki dönemin mühendislerini odama davet etmiş ve istasyonun nasıl idare edildiğini birebir göstermeye çalışmıştım.

Ben hayran olmuÅŸtum ama mühendis arkadaÅŸlarda güvenlik nedeniyle sıkıntı var demiÅŸlerdi. Görüyorumki o gün bunu yerli üretim olarak kabul etmeyenler bugün parayla almışlar. 

Kafa şu kafa, ben devletim zenginim iş yapmam yaptırırım.

Bende ihaleye çıkmayalım ben yapayım dediğimde yüksek ihale bedeli cüzzi bir bedele düştü ama ben yerimden oldum.

Kafanın değişmesi lazım.
http://twitter.com/demiryolcuyuz

Türk milleti!

Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim.

Ne mutlu Türküm diyene!

Ankara, 29 Ekim 1933

Mustafa Kemal ATATÜRK

PaylaÅŸ delicious PaylaÅŸ digg PaylaÅŸ facebook PaylaÅŸ furl PaylaÅŸ linkedin PaylaÅŸ myspace PaylaÅŸ reddit PaylaÅŸ stumble PaylaÅŸ technorati PaylaÅŸ twitter