Gönderen Konu: İstanbul'da Kayıp Demiryolu  (Okunma sayısı 4216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ömer Tolga Sümerli

• Administrator
  • Site Özel Üyesi
İstanbul'da Kayıp Demiryolu
« : 01 Kasım 2008 / 12:21 »

Merhaba Değerli Arkadaşlarım.
İstanbul'da bir dönem, Haliç-Karadeniz Sahra hattı olarak anılan dekovil hat vardı. Kaldırılmasından uzun süre sonra bazı araştırmalara konu olmuş hakkında kitap dahi çıkarılmıştı. Bu hattın tarihi hakkında, özet mahiyetinde, güzel fotoğraflarla süslenmiş bir yazıyı, skylife dergisi geçen ayki saysında yayınladı. Demiryolu tarihimizin az bilinen hatıralarını merak edenler için güzel bir arşiv niteliğinde.
Saygılarımla.

http://www.thy.com/tr-TR/corporate/skylife/article.aspx?mkl=941
Çalışmadan, Yorulmadan, Üretmeden Rahat Yaşamak İsteyen Toplumlar, Önce Haysiyetlerini, Sonra Hürriyetlerini, Daha Sonra da İstiklal ve İstikballerinin Kaybederler.
                                                                                                              Mustafa Kemal ATATÜRK

Adk System Advertising

Çevrimdışı Trenci96

• Site Özel Üyesi
Ynt: İstanbul'da Kayıp Demiryolu
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2008 / 12:58 »
Dedesi de bir demiryolcu olan Emre Dölen'in dedesinden kalma fotoğraflarla oluşturulan ve çok güzel bilgilerin aktarılarak titiz bir çalışma sonucunda herkesin unutmuş olduğu bir kültür mirasının tekrar ortaya çıkarılmış ve yetkililerce sahiplenilmiş olması gerçekten de çok sevindirici..
Kağıthane Belediyesi tarafından kitaplaştırılan bu çalışmayı 3 yıl önce ben de çok merak etmiş ve belediyenin basın yayın birimine bir yazı göndererek kitaptan bir adet istemiştim..Sağolsunlar hem de hiçbir ücret talep etmeden bana postayla kitabı göndermişlerdi..Baştan sona büyük bir beğeniyle okuduğum kitapta demiryollarımızın kuruluş yıllarına ait de çok güzel bilgilere rastladım..
Kitaptan edinmek isteyenler Kağıthane Belediyesi'ne müracaat edebilirler yada TCDD Müzelerinde ve kütüphanesinde birer adet olduğunu biliyorum alıp okuyabilirler..Birinci sınıf kuşe kağıda basılı kitabın kapağı aşağıdadır..
Saygılarla..

Çevrimdışı Ömer Tolga Sümerli

• Administrator
  • Site Özel Üyesi
« Yanıtla #2 : 01 Aralık 2008 / 15:19 »
Konuyla ilgili diğer fotoğraflar aşağıdaki linktedir.
Saygılarımla

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=GaleriHaber&ArticleID=910784&PAGE=1&Date=01.12.2008
Çalışmadan, Yorulmadan, Üretmeden Rahat Yaşamak İsteyen Toplumlar, Önce Haysiyetlerini, Sonra Hürriyetlerini, Daha Sonra da İstiklal ve İstikballerinin Kaybederler.
                                                                                                              Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı Göçebe (chomez)

• Site Özel Üyesi
« Yanıtla #3 : 03 Ocak 2013 / 03:33 »
Sayın Sümerli,

Bağlantısını verdiğiniz haber çok güzel :)

Üzerinden 4 yıl geçmiş olduğu için anlattıkları projenin gerçekleşmiş olması gerekirdi!

Ama ..

Var mı bir haber? Ne aşamada olduğunu bilen arkadaşımız var mı?

...
Saygıyla,

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter