Gazetelere yansıyıp yansımadığını henüz belirleyemediğim ancak öğrendiğimde sevindiğim bir haberi paylaşmak istedim

Kemalpaşa ve Torbalı ilçelerinde faaliyet gösteren 2 emlak komisyoncusundan aldığım sözlü bilgiye göre, Kemalpaşa-Torbalı Demiryolunun güzergahı belirlenmiş durumda

Yine aynı kaynakların bildirdiğine göre, kendilerinde güzergahın ayrıntıları var, spekülatif amaçlı yatırım düşünüyorsam bana ada-pafta-parsel düzeyinde yardımcı olabileceklermiş

Haritaları Orman Bakanlığı'ndan aldıklarını öğrendim.(?) Neden Orman Bakanlığı, bilmiyorum

Kemalpaşa-Torbalı Demiryolu hattı, forumdaki çeşitli yazılarda dile getirilmişti.
Nedir, ne değildir sorusunu kısmen de olsa yanıtlar düşüncesiyle konuya ilişkin bir haberi aşağıya aldım.
Bu konuda sizlerin eleştiri ve önerilerini de almak isterim.
Saygıyla,
...
Kuzey Ege Limanı ile Kemalpaşa OSB Demiryolu...
Bakan Binali Yıldırım, Kemalpaşa Lojistik Merkezi nin Türkiye nin en büyük lojistik üssü olacağının altını çizerek, 3 milyon metrekare alana kurulacak merkezde 14 bin 211 konteyner depolanabileceğini söyledi. Depolama ve lojistik hizmetleri buraya taşınarak şehiriçi ulaşımda önemli ölçüde rahatlama sağlanacağını ifade eden Yıldırım, merkezin Kemalpaşa demiryolu bağlantı hattıyla Kuzey Ege Limanı na bağlanarak Ege Bölgesi’nin yüklerinin toplama merkezi olacağının altını çizdi. Lojistik köyün tamamlanmasından sonra Denizli ve Aydın istikametinden gelen demiryolu yüklerinin Torbalı-Kemalpaşa-Menemen-Aliağa-Çandarlı güzergâhını takip ederek limana ulaşacağını belirten Yıldırım, İzmir ve Kemalpaşa yerleşim merkezlerinde bulunan depoların da buraya taşınacağını belirtti.
...
Kaynak :
http://www.demiryolu.net/haber-155-Kuzey-Ege-Limani-ile-Kemalpasa-OSB-Demiryolu.htmlTorbalı