Gönderen Konu: TCDD ÖZELLEŞTİRMELER...  (Okunma sayısı 4825 defa)

1 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

besincetin

• Ziyaretçi
Ynt: TCDD ÖZELLEŞTİRMELER...
« Yanıtla #15 : Mayıs 23, 2008, 14:57:57:22 ÖS »
Saygıdeğer Levent Hocam; en güzeli satmamak tabi.. ben yabancılara satılmasına karşıyım.. yerli şirketlere satılmasını isterim tabiki.. ancak satılmadığı zaman da durum ortada.. özel sektöre peşkeş çekmeyeceğiz diyoruz ama kendimize peşkeş çekiyoruz bu defa.. hesapverebilirlik kavramından bihaberiz.. ben yaptım oldu demeyi çok seviyoruz.. öyle olunca da hal vaziyet böyle oluyor..
Add This Thread To:
  facebook  twitter  google  google

y25

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2009, 05:24:24:50 ÖÖ »
Devletin asli görevlerinin dışında kalan tüm birimlerin özelleştirilmesinden yanayım. TCDD'nin kendine has özellikleri dikkate alınarak başta her türlü çeken ve çekilen araçların üretimi ve onarımı ile daha sonra işletmeciliğin özelleştirilmesi doğru olacağı kanaatindeyim. 150 yıllık demiryolu tarihi boyunca demiryollarına bağlı bazı kurumlar iyi veya kötü görevlerini yapmışlardır. Bundan dolayı onlara minnettarız. Ancak günümüz itibariyle söz konusu kurumlar ve birimler artık işlevsilliklerini yitirmişlerdir. Bugün TCDD artık iş veremiyorum dediği anda yapacakları hiç bir iş yoktur. Dolayısıyla artık buralar özelleşmeli dünyayla entegre olmuş kuruluşlar haline gelmelidir.

esestren26

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Mart 04, 2009, 06:33:33:13 ÖÖ »
Şimdi yazacaklarımın hepsi de yanlış olabilir,doğruda.iddialı değilim.
1 kişinin yapabileceği işe 3-5 kişi tayin edilebiliyor.hemde aynı ünvanda olanlarla,o işle ilgili olmayanlarda.çünkü rahat iş olduğunda talep artıyor.devletime,insanıma nasıl hizmet ederim,aileme nasıl şerefli katkıda bulunabilirim değil.(bu manaya girmeyenleri tenzih ederim)
bunun yanı sıra 3-5 kişinin yapabileceği işe ise 1-1,5 kişi tayin ediliyor.çünkü zor,zahmetli,sorumluluk gerektiriyor.hatta bazen hiç talep eden olmuyor,bu sefer bir başkasına ek görev olarak yansıtılıyor.bunu somut örneklemem için ünvanları telafuz etmeme gerekyok.şöyle etrafımıza baksak yeter.bundan nedense rahatsız olanlarda rahat,sessiz kalınıyor.hep başkası öne çıksın mantığı.
başka bir arkadaşın yazısından aklımda kalan;''yöneticilerin çoğaldığı,iş yapacakların azaldığı''Buda önemli bir gerçek.
bağlantılı diğer bir konuda;Taşaronlardan mal ve hizmet alımında ortaya çıkan sorunlardan en büyüğü,kalitesiz hizmeti bir şekilde kabul ettirmeleri.örnek olarak:maliyeden emekli birisinin anlattığı;yeni yapılmış binalarından birindeki iş yerine tayin gittiğinde binanın kolon ve kirişlerinde çatlaklar olduğunu görür.yazıyla bildirir ve kontrole gelenler,daha önce sağlam raporu verdiğimiz yere şimdi çürük raporu veremeyiz demişler.uzun sürmesin bu şahıs ceza almak durumuna gelmiş.
uzatmak mümkün ama  hayalinize güvenerek sonuca geleyim:işlerini layıkıyla yapmayanların yüzünden ortaya çıkan kötü tabloya bakarak özelleştirme yanlısı olmak,kendini,yakınlarını,çocuklarını geleceğini köleleştirmek gibi geliyor bana.çünkü özel şirketlerde çalışanların,hatta taşaronlarda çalışan insanların durumları ortada.aldıkları belli, çalışma koşulları belli.hem denilebilir ki;kalifiye eleman olsunlar.doğrudur ama her insanın da kalifiye olmasını beklemek hata olur diye düşünüyorum.bir şekilde (imkansızlıklar v.s.)kalifiye olamayanlar köle mi olsun?yoksa,onlardan devlet azami yararlanıp,insanca yaşamasını mı temin etsin?yorum sizin.A.B. satandartları mı? :-\
eski elemanların bazıları,yeni iş başı yapmış demiryolculuğa ilk adımını atmış gençlere neleri nasıl yapmayacağını,ümitsizliği gösterek kolunu  kanadını kırmasıda cabası.Aslında kendi geleceğini bitiriyor.
kanımca iş insanda,insanın ahlaklı yetiştirilmesinde.ahlaksızlarla müsbet mücadele yerine kolayı tercih etmek,ahlaksızların ekmeğine yağ sürmek olacaktır.köle bekleyenler,sahipsiz mecburları gördükce ellerini oğuşturuyorlar gibi hayalime görünüyor.saygılar.

Çevrimdışı SERHAT YOLCU

• Uzman Üye
« Yanıtla #18 : Mart 04, 2009, 13:02:02:38 ÖS »
Arkadaşlar..
Sevgili esestren26 nın söylediklerini önemsiyorum..
Özelleştirme bir köleleştirme mantığıdır.
İnsanı bir makinaya dönüştürme mantığıdır.
İnsan bir makinadır.Duyguları hisleri ihtiyaçları yoktur.Sadece çalışmak için vardır.
Özel sektörün insana elemana bakış açısı budur.Hatalar ağır bedellerle ödettirilir.
Şansa yer yoktur.
Özelleştirmeye ihtiyaç yok..
Sadece insanımız(en üst yöneticiden en alt çalışana kadar) şunu iyi değerlendirmeli..
Biz bu devleti gözünü hırs bürümüş kapitalistlere satılma aşamasına nasıl getirdik..
Buradan nasıl çıkarız..
Yönetimin elinde çok işler var..
Siyasi değil..Liyakat, ehliyet, tecrübe,bilgi,yeterlilik, donanım, etkileyicilik, uzmanlık kriterlerine göre yetkili yöneticiler atayacak..
Yöneticilerinin arkasında duracak..Yönettiği yerde kendi izlerini gösteremeyen, o işyerine mühürünü vuramayan yöneticilerinin işini bitirecek.
Sevgili trenren "tcdd nin en büyük sorunu nedir" başlıklı konuda yönetimsizliktir diye bir giriş yapmıştı.
Genel Müdürlük binasına bi girin..
Herkes neredeyse müdür yada müdür yard.
memur yok denecek kadar az.
sırf birilerini müdür başkan başkan yard. yapabilmek için yeni yeni daireler ihdas edildiğini biliyoruz.
e canım bu yapı özelleştirmeye ihtiyaç duymasında nolsun..soruyorum
kim yaptı bunu..kim bu hale getirdi.
ama eminim ki çalışanların payı yönetimin payından daha az bu konuda
Tren dray ediyor.
Devletin tekeri düşüyor.
arayan yoookk..soran yok..
kim atadı bu yöneticileri.Bölgeleri, daireleri benmi atadım
Kim soracak bu hesabı yerel yöneticilerden . ben mi soracam..
bi telekonferans.
sayılarla istatistiklerle anlatıyolar anlatıyolar..dinleyen bir yabancı der ki ooooo uçmuş bu kurum yaa..
heralde bu yıl sonu 500.000.000 TL kar açıklarlar bu rakamlarla..
ha bakın telekonferansta geçen bir konuşmayı aktarmak istiyorum
x bölge müdürü önüne konan istatiksel bilgileri sn. genel müdüre aktarırken imdat isteme olayları başlığında diyor ki
bu ay imdat isteme olaylarında geçen aya göre % 50 artış gerçekleşti..
bu genel müdürün kafasına takılıyor.
Dönüp diyorki yahu arkadaş şu imdat isteme olaylarına bi daha gel hele
bu nasıl olmuş. da % 50 artmış
şunların sayılarını söyleyin
x bölge müdürü bu kez dönüyor yanındakilere.. ufak bi yardım aldıktan sonra sayılarla ifade ediyor veriyi.
ve diyor ki geçen ay 2 iken bu ay üç olmuş..
şimdi soruyorum
Genel müdüre telekonferansta bir bilgi aktarılırken 2 iken 3 e yükselen bir veriyi
yüzdelik dilimlerle aktarınca çok uçuk bir görüntü çıkacağını hesap edemeyen bir bölge müdürü o koltukta oturabilir mi
oturursa ne yapabilir
nasıl yönetebilir
o koltukta oturmalımı
bu tcdd özelleşmesinde napsın..
ha bazen aklıma şu da takılıyor..
acaba bu yöneticiler bu kurumu özelleştirmenin eşiğine hızla getirsinler diye mi atandı..,
Bak yine sinirlendim..
şimdilik bu kadar
sevgilerimle..

Çevrimdışı hayrettinsef

• Üye
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 07, 2009, 11:48:48:32 ÖÖ »
özelleşsin diyen arkadaşlar bu günün yarınıda var yarınları anlamak içinde geçmişi bilmek gerek şu çılgın türkleri okuyun ondan sonra tekrar tartışalım derim tcdd de yapılanın ticaretten daha çok amme hizmeti olduğunu unutmayın özel sektör zararına iş yapmaz restoranlar özelleşti kimse restorana gitmez oldu sebep fiyatlar piyasanın neredeyse  4-5 katı yolcu biletlerinde veya yük taşımada durum farklımı olacak zannediyosunuz özel alacak devletin işini yapacak fiyatı en kazık tarafından gene bizim vergilerden ödenecek askeriyenin yıllık yaptığı sevkiyatı düşünün özel bedavamı götürecek sonra türkiyenin en ücra köşelerinde trenden başka ulaşımı olmayan köyler var devlet buralara trenle ulaşıyorsa bu devletin gücünü gösterir oralarda devletin olduğunu gösterir burada kar zarar hesabı yapılmaz oralardaki 3 - 5 köylü için özel sektör tren çalıştırırmı zannediyosunuz çalışmayan personel konusunda çözüm özelleştirme değil personel reformu olmalı çalışanı çalışmayanı ayırmak bukadar zor olmamalı işçi çalışmıyo sebep sendikası var garantisi var her sene sicil raporu dolduruyosun sıkıysa kötü sicil doldur başına neler geliyo gör memurda sicil a dan b ye düşünce bile maaş düşüyo işçide 50 de olsa yüzde olsa fark etmiyo bence özelleşme çözüm değil daha çok sorun yaratır çünkü sırtı devlete dayalı olan özelin yaptıklarınıda görüyoruzdevleti soymak adına hiç birşeyden sakınmıyolar çünkü usulsüzlük usulüne uygun olduğu sürece kimse hesap soramıyor.

Çevrimiçi ATALAY

• Uzman Üye
  • İNSAN; OKUR, DÜŞÜNÜR, ÜRETİR, PAYLAŞIR
Ynt: Yeniden yapılanma ve özelleştirmeler...
« Yanıtla #20 : Mart 26, 2011, 06:22:22:21 ÖÖ »
TBMM de çıkması beklenen  yeniden yapılanma kanununun;demiryollarına özel sektör dinamizminin katılacağı  beeklenmektedir.Bunu uygulamada göreceğiz.Konuya TCDD çalışanı açısından bakarsak akla takılan sorulara  cevap veren çıkarmı acaba?
-İstihdam azalıp,uzman kadro kıyımı yaşanacakmı?
-yolcu tren sayısı azalacakmı?bazı istasyonlar kapanacakmı
-Eğitim tesisleri,sağlık birimlerikapanacakmı satılacakmı?
-alt yapı ve işletmeciliğin ayrilması,kurum işlevini aksatmayacakmı?
-Özelleştirmede taşınmazmallar (gar,lojman,fabrika,tesisler)satılacakmı?
-Çalışanın söz hakkı-yine-olmayacakmı?
-Siyası ve ehil olmayan kadrolaşma olacakmı?
 bu olumsuz beklentilere eklenecek çok soru vardır.Acaba -azda olsa-olumlu
beklentiler  bu kadar olumsuzluklara değermi?.Değerse bie açıklama yapan çıkarmı?Değmezse geri dönüşü yok

İNSAN; OKUR,D ÜŞÜNÜR, ÜRETİR, PAYLAŞIR

Çevrimiçi Demirkanat / Kürşad YAVUZ

• Administrator
  • Site Özel Üyesi
« Yanıtla #21 : Mart 26, 2011, 09:36:36:19 ÖÖ »
Biz nedense elimizdekinin değerini kaybedince anlarız.

Yazdıklarınız bana 95 ten buna yaşadıklarımızı hatırlattı.

Kurum görüşü (hükümet görüşü) ulusal gelecek değil de kar  olursa, fazla olan herşey atılır personel dahil..
Türk milleti!

Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim.

Ne mutlu Türküm diyene!

Ankara, 29 Ekim 1933

Mustafa Kemal ATATÜRK

TCDD ÖZELLEŞTİRMELER... Benzer Konular

TCDD özel sektör gibi çalıştırılıp özelleştirmeye hazırlanacak
TCDD özel sektör gibi çalıştırılıp özelleştirmeye hazırlanacak   TCDD, Türk Demiryolları Kurumu ve Türk Demiryolları A.Ş olmak ü... Devamı...

Gösterim: 1210 - Yanıt: 10 - Başlatan:Demirkanat / Kürşad YAVUZ
TCDD Limanlarının Özelleştirme Gelirleri Karayolları ile paylaştırılıyor.
Kanunun yürürlüğe girmesinden önce özelleştirilen TCDD limanlarından elde edilen gelirlerin (Mersin Limanı-775 milyon dolar) yüz... Devamı...

Gösterim: 377 - Yanıt: 0 - Başlatan:Demirkanat / Kürşad YAVUZ
TCDD nin Özelleştirmesi İçin Ralli Başıyor..
1 Kasım 2011 SALIResmî GazeteSayı : 28102 (Mükerrer)KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞININ TEŞ... Devamı...

Gösterim: 770 - Yanıt: 0 - Başlatan:Demirkanat / Kürşad YAVUZ
özelleştirme hakkında ozellıkle kursat abı ve bılen arkadaslar
arkadaslar onclıkle cevap verıcek arkadaslara tesekkur edrım ben 6.bolge mudurlugunde buraj oparatoru olarak calısıyorum raylı s... Devamı...

Gösterim: 932 - Yanıt: 10 - Başlatan:atay78
SİZCE TCDD ÖZELLEŞTİRİLECEK Mİ?
Facebook'ta Demiryolculara sorulan bu soruya aşağıdaki şekilde yanıtlar verilmiştir : Devamı...

Gösterim: 176 - Yanıt: 0 - Başlatan:demiryolcu